Energierekening gaat met gemiddeld 200 euro stijgen

Energierekening stijg met gemiddeld 200 euro

Nederlandse huishoudens gaan tot 2019 gemiddeld 200 euro per jaar meer betalen voor hun energie afname. Dit wordt veroorzaakt door de stijging van de energiebelasting en de daling van de te ontvangen heffingskorting voor stroom. De belastingwijzigingen zijn grotendeels op Prinsjesdag al aangekondigd, maar het nieuwe Kabinet gooit er nog eens een schepje bovenop!!!

Inhoud van dit artikel


Hogere maandlasten

Uit het regeerakkoord blijkt dat het energiebelastingtarief voor gasverbruik stevig omhoog gaat, terwijl de belastingvermindering die consumenten ontvangen gaat afnemen. Dit met als resultaat dat de energierekening tussen 2017 en 2019 met gemiddeld 200 euro zal stijgen.

In 2017 betaalde een gemiddeld gezin nog ongeveer 570 euro aan energiebelastingen Op Prinsjesdag is een stijging van 70 euro aangekondigd. Daar komt nu, dankzij het nieuwe regeerakkoord nog eens 130 euro bovenop. Dat wil zeggen dat het een stijging van 570 naar 770 euro betreft. Een stijging van maar liefst 34%!!!

(Terug naar boven)


Online vergelijking

Wil jij ook je kosten drukken door te switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk of en bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.