Warmetruiendag neemt 10 februari over: zet die verwarming lager!

Greenchoice Warmetruiendag

Modieus en geldbesparend? Jazeker, deze begrippen gaan hand in hand met elkaar. In de winterperiode ben je soms geneigd om je niet helemaal gepast te kleden voor het weer. Je wilt bijvoorbeeld toch heel graag die leuke feestjurk aan, of dat nieuwe hemd dat zo goed staat. Helaas zijn dit niet altijd de meest warme kledingstukken. Je voelt het al aan: het gevolg is dat de verwarming toch een aardig stuk hoger wordt gezet dan normaal. Prima voor een keer – maar dat kan ook andersom. Daarom wordt er op 10 februari 2017 de Warmetruiendag georganiseerd. Doe jij mee?

Inhoud van dit artikel


Waarom een warmetruiendag?

Het klinkt simpel, en dat is het ook. Door een warme trui aan te trekken, hoef je de verwarming niet hoger te zetten. Dat bespaart je heel wat energie. Wist je namelijk dan als je de thermostaat slechts 1 graad lager zet overdag, dit al snel zo’n 80 euro voordeel oplevert per jaar? Een goede reden om dus mee te doen met warmetruiendag.

Er zijn namelijk genoeg andere dingen die je kunt doen met het geld dat je bespaart. Denk bijvoorbeeld eens aan een gezellig etentje in een top restaurant. Of het geld aan de kant zetten voor de zomervakantie.

(Terug naar boven)


Warmetruiendag heeft ook winst voor het bedrijfsleven

Deze dag van bewustwording spoort niet alleen de gemiddelde Nederlandse inwoner aan om bewuster om te gaan met energie. Het bedrijfsleven heeft namelijk ook veel te profiteren. De Klimaatbond Nederland heeft bijvoorbeeld uitgerekend hoe een organisatie bijdraagt aan deze besparing.

Wanneer een bedrijf met 40 medewerkers meedoet, wordt iedereen aangemoedigd om vervolgens minimaal 1 vriend of familielid hierin te betrekken. Het gevolg: dit bedrijf bespaart maar het liefst verbruik van drie huishoudens op die dag. Op een dag is dat 6 euro, maar op jaarbasis zou dat maar liefst een besparing van 1919 euro betekenen.

(Terug naar boven)


Minder CO2 is beter voor het milieu

Trek een fijne warme trui aan

Trek een fijne warme trui aan

Een lager energieverbruik heeft als allergrootste voordeel dat er minder CO2 wordt verbruikt. Dat betekent minder broeikasgassen die worden uitgestoten. Precies – dat heeft te maken met global warming, een onderwerp dat voortdurend in het nieuws is.

Teveel broeikasgassen zijn namelijk slecht voor het milieu en daarom ook voor de mensen. Het lijkt een ingewikkeld onderwerp, en dat is het ook – maar het is dus heel eenvoudig om daar zelf aan bijdrage aan te leveren. Op 10 februari, maar ook tijdens de rest van het jaar.

(Terug naar boven)


Welke trui trek jij aan?

Waarschijnlijk heb je genoeg dikke truien in de kast om aan te trekken voor de warmetruiendag op 10 februari! Doe daarom dus mee en bespaar 6% energie en 6% CO2 per graad wanneer je de thermostaat lager zet. Ben je er niet van overtuigd dat je modieus genoeg voor de dag kan komen?

Kijk dan eens naar voordelige manieren om je outfit om te fleuren: ruil eens van trui met een vriend of vriendin, duik de kringloopwinkel in of kijk of er misschien een mooie aanbieding in de winkel is. Je draagt tenslotte bij aan iets goeds: daar mag je jezelf best voor belonen. Meer informatie over de warmetruiendag vind je op de website van Greenchoice.


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *