Je eigen uitverkoop

Je eigen uitverkoop

De uitverkoop is volop bezig. Overal worden goederen tegen een spotprijs aangeboden. Veel winkeliers proberen hun klanten te verleiden om toch vooral tot een aankoop over te gaan, zowel online als in de winkelstraten. Een dagje winkelen kost door deze aanbiedingen al gauw meer dan we eigenlijk van plan waren. Tijd om het dit jaar eens anders te doen. Hoe? Hier volgen enkele tips:


Inhoud van dit artikel


Een duik in de kledingkast

Neem die kledingkast eens grondig onder handen. Niet alleen de eigen kleding, maar juist ook die van de kinderen. Wat wordt er eigenlijk nog gedragen? Is er kleding te klein, of te groot. Iedereen heeft wel kleding liggen, die al jaren ongedragen in de kast ligt. De kledingstukken zijn heus nog wel goed, maar we zijn er simpelweg op uitgekeken.

Alle kleding die niet meer goed zit, of gewoon niet meer gedragen wordt kunnen nog een aardig extraatje opleveren. Vergeet daarbij ook de schoenen niet, mits ze wel nog draagbaar zijn uiteraard. Tot slot nog een rondje langs de accessoires: tassen sjaals, sieraden. Wat voor jezelf zijn aantrekkingskracht heeft verloren kan voor een ander een welkome aanvulling op diens garderobe zijn.

(Terug naar boven)


Marktplaats

Maak per kledingstuk een paar mooie foto’s en zet ze op marktplaats. Vraag niet te veel. Verwacht geen heel hoge opbrengt per stuk. Kijk en vergelijk naar soortgelijke kleding en accessoires en beslis wat een reële verkoopprijs is. Bedenk dat een kleine opbrengst nog altijd beter is dan dat de kleding ongedragen in de kast blijft liggen.

Een andere optie is om de kleding, maar vooral ook de schoenen, aan te bieden aan een tweedehands winkel. Ook hier geldt dat de opbrengst wellicht een beetje tegenvalt. Toch kan het de moeite waard zijn om eens te proberen.

(Terug naar boven)


Ruilen

Men ziet het steeds vaker. Groepen, van met name vrouwen, die een kledingruilparty organiseren. Men selecteert een aantal kledingstukken en komt vervolgens een avond bij elkaar. De kans is groot dat wat de één echt niet meer draagt, bij de ander nog een tweede leven krijgt. Het levert geen cash geld op. Maar hoe leuk is het om met nieuwe kledingstukken naar huis te gaan, die geen cent hebben gekost. En op de koop toe één of meer anderen blij te maken met een nieuwe aanwinst.

Er zijn ook professionals die zo’n ruilparty voor de gastvrouw op touw zetten. De kleding die aan het eind van de avond overblijft, gaat dan naar het goede doel.

(Terug naar boven)


First in, first out

Wie wat extra’s heeft verdiend met de verkoop van kleding of schoenen moet vervolgens gaan beslissen wat te doen met het geld. Het is aan te bevelen om niet al te impulsief te zijn. Denk na voor er wederom een nieuw kledingstuk wordt gekocht. Heb ik het echt wel nodig? Of koop ik dit nu omdat het zo goedkoop is?

Handige vuistregel: eerst iets wegdoen, voordat er een nieuwe aanschaf wordt gedaan. Gebleken is namelijk dat dit tot veel minder impulsaankopen leidt. En ook dat is weer goed voor onze portemonnee.

(Terug naar boven)


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.