Goedkoop op vakantie

Goedkoop op vakantie

De vakantieperiode staat voor veel mensen alweer voor de deur. Er wordt vaak lang voor gespaard, omdat het een grote uitgave betreft. Ook de jaarlijkse vakantie-uitkering wordt ervoor aangewend. Gezinnen met kinderen zijn voor het boeken van de vakantie gebonden aan het dure hoogseizoen. Toch zijn er ook in die periode grote verschillen in de te maken vakantiekosten. Hieronder enkele tips.


Inhoud van dit artikel


Woningruil

Het bestaat al jaren, maar is sinds kort steeds meer in opkomst: de woningruil. Er wordt van woning geruild met iemand uit een ander land of uit een andere stad of dorp. Dit gebeurt met gesloten beurzen. Als vakantieganger betaal je dus enkel je reiskosten en de verblijfskosten. Indien men ook van auto ruilt, vallen die extra kosten ook nog eens weg.

Bijkomend voordeel is dat er iemand op jouw woning past. Het moet uiteraard wel bij je passen. Er zit per slot van rekening wel een vreemde persoon in jouw huis. Kosten die overigens wèl gemaakt worden, betreffen de inschrijving bij de betreffende websites. Deze kosten variëren van 35 tot 85 euro per jaar. Niet onbelangrijk: Informeer vooraf bij je verzekering hoe het zit met eventuele schade veroorzaakt door een van beide partijen.

(Terug naar boven)


Last minute

Helaas is een last minute-vakantie niet voor iedereen weggelegd. Voor gezinnen met kinderen, of voor grotere gezelschappen, is het nu eenmaal handiger om vooraf de reisbestemming te weten. Maar wie flexibel is, alleen of met zijn tweeën reist, én voor wie het aandurft: wacht tot het allerlaatste moment met boeken. Ga met de koffers naar de luchthaven en laat jezelf verrassen.

De échte last minutes zijn op de reisbureaus van de luchthavens het meest voordelig. Ze zijn simpelweg nog niet geboekt of beschikbaar gekomen vanwege annuleringen. Het blijft een gok, maar als je avontuurlijk bent ingesteld zeker de moeite waard.

(Terug naar boven)


Goedkope landen

De grootste uitgaven gedurende een verblijf in het buitenland zijn doorgaans die voor eten en drinken. Kies een land uit waar de prijzen niet zo hoog liggen. Te denken valt aan Tsjechië, Hongarije of Macedonië. In veel gebieden daar is er nog geen massatoerisme. Daardoor krijgt de toerist een redelijk exclusieve ervaring voor weinig geld.

Voor een gering bedrag kan er uitstekend worden gegeten. Ook Portugal en Griekenland behoren tot de goedkopere Europese bestemmingen. Het zijn landen met veel cultuur, maar ook zon, zee en stranden. Er valt nog veel te kiezen, ook met een kleine portemonnee!

(Terug naar boven)


all inclusive

Bij vakanties met een all-inclusive formule zijn ontbijt, lunch, diner en drankjes bij de prijs inbegrepen. De ervaring leert dat men bij een restaurant vaak voor verrassingen komt te staan wanneer de rekening wordt gepresenteerd. Die valt hoger uit dan verwacht. Dit kan voorkomen worden door een all-inclusive vakantie te boeken.

Er zijn ook all-inclusives waarbij echt alles is inbegrepen dus ook de ijsjes, het gebak of deelname aan diverse sporten of activiteiten. Het nadeel van zo’n vakantie is dat er steeds op dezelfde locatie gegeten wordt. Vakantiegangers, voor wie dit geen bezwaar vormt, kunnen vooraf exact bepalen wat hun vakantie gaat kosten. En dat kan niet van veel andere vakanties gezegd worden.

(Terug naar boven)


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *