Geld besparen bij verhuizen

Geld besparen bij verhuizen

Vanzelfsprekend levert verhuizen altijd veel kosten op. Niet zelden komt het voor dat de kosten hoger zijn dan vooraf beraamd. Daarom is het nuttig om vooraf al te bedenken op welke punten eventueel bespaard kan worden. Een goede voorbereiding is belangrijk.


Inhoud van dit artikel


Verhuisbedrijf

Voor er met een verhuisbedrijf in zee wordt gegaan, kun je jezelf de vraag stellen of een verhuisbedrijf wel daadwerkelijk noodzakelijk is. Wegen de kosten op tegen zelf verhuizen? Zijn er vrienden en familie die wellicht een handje willen helpen? De verhuizing zelf is vaak snel gebeurd. En dan wordt de verhuisdag, waar men als een berg tegenop ziet, zelfs nog een leuke dag met familie en vrienden.

Als er toch voor een verhuisbedrijf wordt gekozen, loont het de moeite om meerdere offertes op te vragen. Onderhandel eventueel over de prijs en bekijk op internet hoe de referenties zijn. Overweeg ook of de verhuizers alles moeten inpakken, of dat dit ook zelf gedaan kan worden. Indien besloten wordt om alles zelf in te pakken, is het van belang om tijdig te beginnen.

Inpakken kost doorgaans meer tijd dan de verhuizing zelf. Schrijf op elke doos naar welke ruimte die moet worden verhuisd in de nieuwe woning. Op die wijze kan er voor de verhuizers veel tijd worden bespaard. Bedenk vooraf niet alleen waar de grotere meubels komen te staan, maar ook de kleinere spullen. Het scheelt uren als alle zaken direct op de juiste plaats kunnen worden neergezet.

(Terug naar boven)


Vervoer

Een aanhangwagen huren kost al gauw een paart tientjes per dag. Het nadeel is echter dat de spullen nat kunnen worden en dat er niet zoveel op past. De kosten voor een bus of vrachtwagen lopen wat hoger op, maar deze optie bespaart aan de andere kant wel tijd, omdat er maar een of twee keer gereden hoeft te worden. Ook hier is het de moeite waard om te bedenken of niet beter met eigen vervoer kan worden verhuisd.

Bespreek de verhuisplannen met vrienden. De praktijk wijst uit dat er vaak spontaan hulp wordt aangeboden met vervoer. Sla dit niet af en betaal eventueel met een wederdienst.

(Terug naar boven)


Waardevolle spullen

Wie verhuist doet er verstandig aan om vooraf foto’s van de inboedel te maken. Zo kan worden aangetoond dat de meest waardevolle spullen in onbeschadigde staat waren voor de verhuizing. Een discussie achteraf met het verhuisbedrijf of de verzekering kan dan worden vermeden.

Zorg ervoor dat er altijd iemand op straat staat om de inboedel in de gaten te houden. Onbeheerde spullen worden vaak op dat moment gestolen. In alle hectiek duurt het soms dagen of weken voordat wordt ontdekt dat de inboedel niet meer compleet is. Ga bij de verzekering na of diefstal tijdens verhuizing gedekt wordt.

Houdt rekening met het weer. Niet alleen is het erg vervelend om te moeten in- en uitladen als het regent, maar bovendien kan neerslag ook voor schade zorgen op bijvoorbeeld schilderijen of houten inboedel.

(Terug naar boven)


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.