Besparen op huis en inrichting hoeft niet veel te kosten

Besparen op huis en inrichting hoeft niet veel te kosten

Misschien heb je een nieuw huis gekocht of gehuurd, of hangen er kriebels in de lucht om de huidige inrichting om te gooien. Heel normaal natuurlijk, want iedereen brengt dagelijks veel tijd door in zijn of haar huis.

Het is daarom belangrijk dat er een fijne sfeer hangt en een inrichting die gelukkig maakt. Gelukkig hoeft dit niet altijd veel geld te kosten. Wij spreken namelijk uit ervaring, want met een beetje creativiteit kan je flink besparen op huis en inrichting.


Inhoud van dit artikel


Bepaal wat jouw stijl is en wat daarbij hoort

Voordat je lukraak allerlei dingen wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je eerst vaststelt welke stijl het huis en de inrichting moet hebben. Dat kan gebaseerd zijn op kleurencombinaties, materialen of een bepaalde uitstraling. Leg zelf een soort plakboek aan met allerlei foto’s die inspiratie geven. Dat kan door foto’s uit tijdschriften te gebruiken, maar ook Pinterest is ideaal om een mood board te maken.

Verzamel nu zo veel mogelijk afbeeldingen van spullen die je graag in huis wilt zien; de prijs maakt nu even niet uit. Na een tijdje komt er vanzelf een duidelijke sfeer naar. Gebruik dit om actief op zoek te gaan naar meubels en decoratie voor het huis. Misschien wil je wel een retrostijl, of een strandhuis-achtige uitstraling.

Wanneer je duidelijk een visie voor ogen hebt, kan je aan de slag gaan. Dat kan in de winkel – maar waarom zou je niet zoveel mogelijk besparen op huis en inrichting?

(Terug naar boven)


Kijk eerst voor tweedehandskoopjes

Het is erg makkelijk om een bestelling online te plaatsen, of om even naar IKEA te rijden om de auto vol te gooien. Helaas is dit niet de meest zuinige manier om je huis in te richten. Kijk daarom eerst eens wat er op Marktplaats is te vinden in jouw buurt.

Als je je stijl benoemd hebt, dan kan je ook namelijk gerichter zoeken voor een bepaald type bank of de eettafel die je in gedachten hebt. Je zult zien dat er genoeg te vinden is en vaak voor een hele goede prijs. Wanneer mensen hun spullen namelijk wegdoen, staat gemak voorop en zijn ze vaak bereid om je een goede deal te maken.

Als meubels niet in je auto passen, hoeft dat geen probleem te zijn – voor een paar tientjes kan je vaak al een bestelbus of een kleine verhuiswagen huren voor een dag. Perfect als je bij een paar adresjes nieuwe meubels en decoratie kan ophalen in een keer! Vergeet ook zeker niet om naar de kringloopwinkel te gaan.

(Terug naar boven)


DIY klussen helpt je besparen op huis en inrichting

Als je tweedehands niet meteen jouw droommeubels vindt, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Met een pot verf en wat handigheid kom je namelijk ver. Kijk eens naar de meubels die je momenteel in huis hebt en of je deze zelf kan opknappen.

Zo kan je een saai wit kastje in een flitsend geel middelpunt van de kamer veranderen, of wat stoelen opnieuw bekleden zodat je op een fleurig kussentje zit.

(Terug naar boven)


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.