Geld besparen op de boodschappen: wij hebben goed advies voor je

Geld besparen op de boodschappen wij hebben goed advies voor je

Het kan een bron van ergernis zijn, of juist een ontspannen moment in de week: boodschappentijd. Je weet natuurlijk al dat het niet aan te raden is om rond zes uur een drukke supermarkt in te duiken.

Met een beetje voorbereiding wordt geld besparen op de boodschappen een vast onderdeel van de week. Dat is al helemaal het geval wanneer je een rustig moment uitkiest om naar de winkel te gaan. Dit zijn onze beste tips!

Inhoud van dit artikel

Ga nooit met honger naar de supermarkt

Het lijkt voor de hand liggend, maar toch gaan we veel te vaak naar de winkel als we honger hebben. Dat is natuurlijk het moment dat we eraan denken dat er niets meer in de koelkast ligt om avondeten te maken.

Een grote fout, want helaas is dat het moment waarop er allerlei producten in de winkelwagen belanden die daar niet thuishoren. Bereid je dus voor! Eet bijvoorbeeld een snelle snack voordat je de boodschappen doet, zodat je niet drie zakken chips in de kar wilt gooien.

(Terug naar boven)


Maak een lijstje en ga 1 of 2 keer per week

Niet iedereen heeft evenveel mogelijkheden om thuis boodschappen te bewaren. Soms ben je beperkt door een kleine – of gedeelde – koelkast. Maar alsnog kan je van tevoren plannen wat je wilt halen.

Wanneer je op een moment in de week het grootste gedeelte van de boodschappen haalt, ben je minder geneigd om dagelijks nog even langs de super te gaan en impulsief extra dingen te kopen.

(Terug naar boven)


Kijk de aanbiedingen na voordat je naar de winkel gaat

Zondagmiddag of maandag is een uitstekend moment om even alle folders na te lopen. Dat is gelukkig niet meer zo’n gedoe als vroeger. Tegenwoordig kan je bij elke supermarkt de wekelijkse aanbiedingen via hun site bekijken.

Let goed op de datum die op de folder staat en zet op de boodschappenlijst welke producten je moet halen bij bepaalde winkels.

(Terug naar boven)


Lager geplaatst betekent ook lagere prijzen

Een feitje dat veel mensen vaak nog steeds niet weten: hoe hoger een product in het boodschappen rek staat, hoe prijziger. Reik dus eens wat vaker voor de onderste plank(en). Hier vind je veel huismerken of andere producten die net zo goed zijn als een A-merk maar goedkoper.

Ook met grote verpakkingen kan je veel geld besparen op de boodschappen. Waarom zou je tenslotte kleine pakjes rijst kopen wanneer een kilo zak veel goedkoper is?

(Terug naar boven)


Nog meer geld besparen op de boodschappen: ga naar de markt

Het kost misschien net iets meer moeite, maar daar krijg je ook een hoop voor terug. Tegenwoordig is overal wel een markt te vinden op zaterdag, of soms door de week, waar een groot deel van de wekelijkse boodschappen is te vinden.

Niet alleen is de kwaliteit vaak beter, maar vooral de aanbiedingen zijn goed. Op een goede dag vind je hier soms drie mango’s voor twee euro, een bedrag dat je in de winkel al betaalt voor 1 exemplaar. Ook vlees, eieren en brood zijn hier vaak een stuk voordeliger. De moeite waard dus om de markt eens op te zoeken!

(Terug naar boven)


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.