De voordelen van tochtstrips voor jouw huis

De voordelen van tochtstrips voor jouw huis

Iedereen wil natuurlijk een fijn, goed verwarmd huis hebben. Men denkt daarbij vaak aan een goede centrale verwarming die door het hele huis aanwezig moet zijn – maar er zijn andere manieren.

Wanneer er namelijk plekken zijn waar dagelijks veel tocht is, dan kan een verwarming daar niet tegenop. Want die stroom koude lucht die je al en toe langs je voelt komen? Die vreet niet alleen veel van de warmte weg, maar verhoogt je stroomrekening ook nog eens aanzienlijk. Doe er wat aan met tochtstrips!

Inhoud van dit artikel


Last van kou en wind voorkomen met tochtstrips

Wanneer je merkt dat er veel tocht vanuit de kozijnen en ramen komt, dan zijn tochtstrips een goede oplossing. In de lente- en zomerperiodes zal je misschien niets merken van een briesje, maar wanneer het buiten vriest en je dit vervolgens binnen kan voelen, dan is het tijd om actie te ondernemen.

Heb je er moeite mee om deze plekken te vinden? Hou dan een brandende aansteker bij diverse openingen. Als de vlam gaat dansen door de tocht, dan weet je dat het belangrijk is om dit aan te pakken. Wanneer wanneer deze gaten zijn opgevuld, zal je merken dat het een stuk aangenamer is in je huis.

(Terug naar boven)


Tochtstrips besparen je energie en geld

Het lijkt misschien een investering: je moet natuurlijk wel wat geld uitgeven om tochtstrips aan te schaffen. Daarnaast ben je ook een rit naar de bouwmarkt kwijt en moet je ze installeren. Maar dit is een kleine moeite vergeleken met de energie die je bespaart.

De verwarming hoeft namelijk niet meer zo hoog worden gezet, wat direct gevolgen heeft op je energierekening. En wie wil er nou niet geld besparen op jaarbasis? Dat geld kan je veel beter gebruiken voor een vakantie of een nieuwe computer.

(Terug naar boven)


Aan de slag om te installeren

Maak een overzicht van alle plekken die extra aandacht vergen. Zorg er ook voor dat je een meetlint bij de hand hebt – je wil natuurlijk een inschatting maken van de materialen die je nodig hebt.

Tel de lengte van de omlijning op van alle deuren en ramen die je moet isoleren tegen de tocht. Vervolgens tel je daar nog eens 10% – 15% extra lengte bij, zodat je meer dan genoeg materiaal hebt om mee te werken. Kijk ook hoe breed de tochtstrips moeten zijn om goed aan te sluiten. Vervolgens kan je naar de bouwmarkt, waar je uitgebreid wordt geïnformeerd over verschillende soorten tochtstrips die jouw huis weer tochtvrij maken.

(Terug naar boven)


Let goed op ventilatie

Een warm huis met minder stookkosten: dat zijn duidelijke, directe resultaten die je met tochtstrips krijgt. Denk vervolgens wel goed aan de ventilatie van je huis. Het is namelijk belangrijk dat er wel frisse lucht binnenkomt – niemand wil nare geurtjes in huis, of het idee dat ze in een muffe kamer zitten.

Zorg er dus voor dat je de mogelijkheid hebt om te ventileren. Zet eens een raam open, of een deur, zodat er een stroom van frisse lucht in je huis is. Zo woon je warm en aangenaam.


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *