Hoe bespaar je geld op een autoverzekering

Hoe bespaar je geld op een autoverzekering

Als je een auto rijdt, dan weet je het al – en als je er net een wilt aanschaffen, dan moet je er goed op letten: er zijn grote verschillen in autoverzekeringen. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt.


Inhoud van dit artikel


Maar meestal is er een grote eis: je wilt geld besparen op een autoverzekering. Hoe zorg je er voor dat je de beste deal krijgt en ook genoeg dekking hebt in het geval van schade? Wij helpen je graag met behulp van deze handige bespaartips!


Tip 1: Kies de juiste dekking voor je autoverzekering om te besparen

Het is verplicht om jouw auto minimaal WA verzekerd te hebben. Maar er zijn nog veel meer opties. Ga bijvoorbeeld na of je een all risk verzekering nodig hebt voor een gloednieuwe auto. Zo ben je verzekerd voor allerlei soorten schade en diefstal.

Wanneer je auto al wat ouder is – tussen de vier en acht jaar – dan is een WA+ dekking meestal wel voldoende. Deze is iets minder uitgebreid, maar bespaart je wel geld terwijl je nog steeds verzekerd bent voor schade en inbraak.

Is je auto echt een oudje van meer dan acht jaar? Dan is een gewone WA vaak voldoende dekking. Je wilt namelijk niet een kapitaal aan verzekeringen gaan betalen terwijl je restwaarde erg laag is.

(Terug naar boven)


Tip 2: Vergelijk je autoverzekering voor de beste deal

Net zoals met je zorgverzekering kan er een flink verschil zitten tussen de aanbieders van een autoverzekering. Je denkt misschien dat je een goede deal hebt gevonden, maar het is de moeite waard om dit te controleren.

Vraag aan je vrienden of zij tevreden zijn over de prijs en dekking van hun autoverzekering, of kijk online om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Een avondje onderzoek kan je soms heel wat geld schelen.

(Terug naar boven)


Tip 3: Betaal kleine schades zelf en bespaar geld

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Soms eindig je met een kras op je auto, rij je ergens tegenaan of wordt je spiegel misschien beschadigd. Erg vervelend, maar ga even goed na of je daadwerkelijk de verzekering moet inschakelen.

Deze reparaties zijn namelijk vaak te overzien qua prijs, dus het is mogelijk dat je dit zelf kan betalen. Daarmee behoud je namelijk je goede reputatie en ervaring bij je verzekeringsmaatschappij. Dat betekent dat je no-claim korting per jaar hoger wordt, indien je geen aanspraak maakt voor schade – en dat kan flink wat geld opleveren!

Lees daarom dus goed wat er in de polis van je autoverzekering staat.

(Terug naar boven)


Tip 4: Kies voor een hoger risico om te besparen – of betaal in een keer

We noemden al eerder de zorgverzekering als vergelijking met een autoverzekering. Dat geldt op meerdere vlakken. Je hebt namelijk ook vaak een eigen risico bij een verzekering. Als je dit verhoogt, dan krijg je een lagere maandelijkse premie.

Heb je toevallig een flinke meevaller gehad en moet je nog een autoverzekering afsluiten? Dan kan je er ook voor kiezen om de premie voor een jaar in een keer te bepalen. Dat levert namelijk vaak korting op!

(Terug naar boven)


Geld besparen op verzekeringen

Benieuwd hoeveel geld je kunt besparen op je verzekeringen? Laat je telefonisch adviseren en krijg direct antwoord op je vragen met ons advies op maat.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.