Bespaar geld zodat je echt van je vakantiegeld kan genieten!

Bespaar geld zodat je echt van je vakantiegeld kan genieten!

Ieder jaar is het weer zover. Na de drukke feestdagen van december moet er eerst rustig aan worden gedaan qua geld. Maar na een paar maanden begint het toch te kriebelen. Het weer wordt mooier, je hoort constant dat vrienden allerlei vakantie trips hebben geboekt – en dat wil jij ook.

Gelukkig is er in mei het vakantiegeld! Maar… kan je dat daadwerkelijk gebruiken om een fijne vakantie te boeken? In de praktijk gaat dit geld vaak op aan allerlei dingen die noodzakelijk zijn, maar helaas niet zo spannend. Zorg er daarom voor dat je optimaal gebruik kan maken van je vakantiegeld.

Overzicht van besparingen


Tip 1: Maak een spaarpot aan voor onvoorziene lasten

Je kent het wel. De wasmachine lekt ineens, of de koelkast houdt er mee op. Of misschien heb je zelfs een ongeluk met de auto dat niet wordt vergoed. Nare dingen, maar je moet toch geld uitgeven om een reparatie uit te voeren of een nieuw apparaat aan te schaffen.

Voorkom dat je vakantiegeld hieraan opgaat en spaar elke week – of maand – een bedrag voor onvoorziene uitgaven. Vijftien euro per week is bijvoorbeeld niet al te veel, vooral niet als je eens wat minder bier of wijn haalt. Maar op jaarbasis is dat bijna 800 euro dat je kan gebruiken voor deze onverwachte kosten.

Het voordeel: wanneer je jouw vakantiegeld in mei krijgt, kan je ook echt een vakantie ermee boeken!

Terug naar boven


Tip 2: Kleine aanpassingen kunnen veel geld besparen

Laat je ’s nachts altijd de verwarming op dezelfde temperatuur staan als overdag? Of vergeet je vaak de thermostaat lager te zetten wanneer je de hele dag weg bent? Door beter op deze dingen te letten kan je flink wat geld besparen, waardoor je een ruimer budget overhoudt.

Elke ochtend koffie halen bij die heerlijke koffiebar om de hoek is misschien wel een fijn begin van de dag, maar als je ’s morgens zelf die latte thuis maakt en meeneemt in een thermoskan, dan bespaar je veel geld per week.

Kijk dus goed naar je uitgavenpatroon en bepaal of je dingen anders kan doen om geld te besparen.

Terug naar boven


Tip 3: Denk aan dat vakantiegeld: welke vaste lasten zijn overbodig?

Sommige kosten ben je zo aan gewend – je denkt er niet eens aan dat ze overbodig zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan de tijdschriftabonnementen die je hebt lopen. Lees je de bladen daadwerkelijk? Of groeit de stapel telkens omdat je geen tijd hebt om ze te lezen?

Ook je verzekeringen kunnen vaak wel een wijziging gebruiken. Bijvoorbeeld je dekking in het buitenland – maak je daar wel gebruik van? – of al die extra opties in je zorgverzekering die je toch niet gebruikt.

Hoe meer je maandelijks kan besparen, hoe meer je overhoudt voor de zaken die je vakantiegeld normaal opslokken.

Terug naar boven


Tot slot

Je zult snel merken dat een paar kleine aanpassingen ervoor zorgen dat je jouw vakantiegeld kunt gebruiken voor wat je echt wilt doen. Bijvoorbeeld die reis naar Mexico, of die gitaar die je al tijden op het oog hebt. Ga ervoor!


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *