Verminder je energieverbruik met deze handige tips!

Verminder je energieverbruik met deze handige tips!

Inwoners van Nederland geven volgens het Nibud maandelijks het meeste geld uit aan wonen. Als echte Nederlanders zijn wij altijd op zoek naar goedkopere alternatieven. Ben je op zoek naar een aantal tips om je woonlasten te verlagen? Lees dan verder!


Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet die je direct kunt gebruiken om je energiekosten te verlagen. Welke vindt jij het handigst?

Met alle leuke gadgets, laptops, tv’s, wasmachines enzovoorts van tegenwoordig is het niet vreemd dat er veel huishoudens in Nederland zijn die maandelijks een flink bedrag betalen aan de energieleveranciers.

Je kunt kiezen voor groene energie, al hoeft dit niet altijd goedkoper te zijn. Als je geld hebt om te investeren in de toekomst dan kan het raadzaam zijn om te investeren in zonnepanelen op het dak van je huis. Nieuwe isolatie kan ook behoorlijk schelen in het energieverbruik.

Andere praktische tips zijn het vervangen van gloeilampen door LED-lampen, laat hierbij de spaarlampen liggen aangezien die in de meeste gevallen meer stroom verbruiken dan LED-verlichting. Je kunt ook een waterbesparende douchekop aanschaffen zodat je tijdens het douchen flink wat minder water verbruikt, zolang je even lang onder de douche staat natuurlijk!

Ventileer je huis dagelijks tenminste 20 minuten, het verwarmen van een droge omgeving kost namelijk minder energie dan het opwarmen van een vochtig huis. Ga je apparatuur in huis na en controleer of er een energiezuinige variant op de markt te koop is.

Extra tip: stel je verwarming in op een lagere temperatuur voordat je naar bed gaat en/of voor een aantal uren buiten de deur te vinden bent. Ook thuis kun je de thermostaat een graadje lager zetten om op een maand tijd toch een flink bedrag te besparen.

Als je 2 minuten per dag minder lang onder de douche staat en al je apparaten die de gehele dag op stand-by staan uit zet, dan bespaar je al snel €250 op jaarbasis volgens het Nibud en Milieu Centraal.


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *