Isoleer je leidingen

Isoleer je leidingen

On-geïsoleerde leidingen van de CV (Centrale Verwarming) die weggewerkt zijn onder vloeren of leidingen die op zolder liggen verliezen snel en veel warmte. Deze vrijgekomen warmte gaat verloren op plekken in je huis waar je het juist niet nodig hebt!


Inhoud van dit artikel


Introductie

Gelukkig is het aanbrengen van leiding isolatie heel erg makkelijk. Je kunt dit makkelijk zelf en de materialen kosten ook niet veel. Met weinig moeite kun je zelf isolatie over de leidingen heen aanbrengen.

Isoleer dan niet enkel de warm-water leidingen, maar ook de koud-water leidingen. Koud-water leidingen die blootgesteld worden aan de (vries) kou vriezen sneller kapot, waardoor er lekkages kunnen ontstaan.

(Terug naar boven)


Isolatietips

Pas deze tips toe tijdens het isoleren van leidingen:

  • Omwikkel buizen die dicht langs elkaar lopen met steen- of glaswol. Houdt het geheel bij elkaar met behulp van wat ijzerdraad.
  • Dicht kieren tussen buisstukken af met behulp van wat aluminium-tape.
  • Maak gebruik van isolerende buisprofielen, je hebt buisprofielen met of zonder sluitmechanisme. Buisprofielen zonder sluitmechanisme zul je dicht moeten lijmen of tapen. Buisprofielen zijn gelukkig erg makkelijk op maat te knippen of snijden en in allerlei curves te buigen dankzij de flexibiliteit.
  • Werk eventueel de geïsoleerde buizen weg met houten of gipsen panelen. Dit ziet er mooier uit.
  • Isoleer geen buizen in ruimtes die al verwarmd zijn, bovendien ziet het er niet mooi uit
  • Vul moeilijk bereikbare plekken op met schuim.

Het isoleren van de CV leidingen is dus niet duur en is een heel makkelijk uit te voeren besparing. Op jaarbasis levert dit makkelijk een aantal tientjes op, afhankelijk van de lengte en hoeveelheid isolatie je hebt toegepast.


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *