20 makkelijke bespaartips om maandelijks meer geld over te houden

20 makkelijke bespaartips om meer geld over te houden in de maand

Je zit in de laatste week van de maand en.. je geld is op! Is dit herkenbaar voor je? Begin dan direct met het uitvoeren van deze makkelijke bespaartips en zorg dat je je geen zorgen meer hoeft te maken om elke maand weer geld bij elkaar te sprokkelen.


 1. Haal de roodstand van je bankrekening af. Heeft jouw betaalrekening de mogelijkheid tot roodstand? Stop er direct mee, zeker als je van jezelf weet dat je een gat in je hand hebt. Je betaalt namelijk debetrente over het openstaande bedrag.
 2. Eet de helft van het vlees en dubbel zoveel groenten. Groenten zijn veel goedkoper dan vlees, en vullen behoorlijk!
 3. Vergelijk producten en artikelen die je wil kopen eerst online. Wellicht een no-brainer voor velen, maar toch komt het vaak voor dat producten online goedkoper zijn. Controleer wel of de verzendkosten de bestelling niet duurder maken!
 4. Zeg je dure abonnementen op of ga voor de goedkopere optie. Heb je écht die 10 gigabyte data nodig in de maand? Ga je verbruik na en stel je dure (telefonie) abonnement in op een lager tarief. Zeg ook tijdschriften op waar je al lang geen gebruik meer van maakt.
 5. Houd bij wat er maandelijks binnenkomt en uit gaat. Zo heb je grip op je besteedbare inkomen en weet je precies wat je die maand uit kunt gaan uitgeven.
 6. Pin niet zomaar een bedrag. Even naar de stad kleren kopen, lunchen, op stap. Dit zijn allemaal momenten waar je heel snel heel veel geld kunt uitgeven. Alle kleine uitgaven bij elkaar maken 1 groot bedrag in de maand!
 7. Neem je eigen snacks mee. Ga je een dagje naar het strand, de dierentuin of zomaar even erop uit? Neem dan je eigen snacks mee en voorkom dat je veel geld moet betalen voor snacks bij horecaondernemingen op locatie.
 8. Koop in de supermarkt vooral producten van het huismerk. Blijf wel goed de prijs in de gaten houden, soms zijn producten van het huismerk namelijk helemaal niet goedkoper!
 9. Laat de kraan niet onnodig stromen. Veel mensen laten het water continue stromen tijdens het tanden poetsen, dit is nergens voor nodig! Draai de kraan simpelweg uit, en weer aan zodra je deze weer nodig hebt. Dit scheelt geld op de waterrekening.
 10. Trek een trui aan als het koud is. Zet jij ook de verwarming lekker hoog in de winter? Een fijne trui aantrekken is een goed alternatief. Dit heeft direct effect en scheelt aanzienlijk op de energierekening.
 11. Vervang gloei- en spaarlampen door LED-lampen. LED verlichting geeft dezelfde hoeveelheid licht met minder verbruik en zijn zelfs goedkoper in verbruik dan spaarlampen.
 12. Gooi zo min mogelijk eten weg. Heb je (te)veel eten gemaakt? Bewaar dit dan voor de volgende dag of vries het in.
 13. Douchen is goedkoper dan in bad gaan. Nog een tip om te besparen op de waterrekening. Stap eerder onder de douche dan een bad te nemen. Overigens hoef je niet persé elke dag te douchen!
 14. Koop wenskaarten pas als deze in de aanbieding zijn. Vaak kun je wenskaarten kopen na het seizoen waar deze voor bedoeld zijn. Op deze manier kun het jaar erop veel goedkoper (kerst)kaarten versturen!
 15. Draai geen halfvolle wasmachines met was. Dat verspilt onnodig veel water en stroom. Prop de wasmachine daarom zo vol mogelijk.
 16. Verkoop je ongebruikte oude spullen op marktplaats. Dat ruimt wel zo lekker op, en zorgt voor een extra zakcentje!
 17. Ga minder vaak uit eten. Thuis koken is uiteraard veel goedkoper. Weet je niet goed hoe je moet gaan beginnen met koken? Schaf dan een kookboek voor beginners aan, en begin gewoon!
 18. Controleer welke verzekeringen je allemaal hebt. Grote kans dat er een verzekering (dubbel) tussen zit die je helemaal niet nodig hebt!
 19. Lees eens vaker een boek. Een boek kost niet veel en al helemaal niet als je deze leent via de bibliotheek of een vriend. Tv’s verbruiken steeds minder stroom, maar structureel elke avond 3 – 4 uur lang tv kijken heeft een impact op de energierekening.
 20. Woon je vrij dicht bij je werk? Pak dan sneller de fiets. Dit scheelt tanken en je hebt meteen je dagelijkse beweging gehad!

Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *