De beste manier om te besparen op Internet, TV en bellen

De beste manier om te besparen op Internet, tv en bellen

Het verschilt natuurlijk per persoon, maar er is een goede kans dat een mobiele telefoon, televisie en laptop – of iPad – de meest gebruikte apparaten in jouw huishouden zijn. Dat is ook niet zo vreemd, want vandaag de dag is dat de manier waarop de meeste informatie onze levens in komt.


Maar natuurlijk horen daar ook kosten bij. Gelukkig hoeft het geen aanslag te zijn op een budget, want tegenwoordig is er veel te besparen op internet, TV en bellen. Wij leggen graag uit hoe je dat het beste kan aanpakken.

Inhoud van dit artikel


Onderzoek wat je daadwerkelijk nodig hebt

Soms is het verleidelijk om een ruimer abonnement af te sluiten – voor het geval dat je het nodig hebt. Maar het is zonde wanneer er wordt betaald voor iets dat amper wordt gebruikt. Kijk je bijvoorbeeld vooral naar een vast aantal zenders en is er niet veel interesse in sportkanalen of filmzenders? Kies dan bewust voor een compact pakket voor je tv.

Als je geen kinderen hebt, kan het bijvoorbeeld ook niet nodig zijn om extra toegang te hebben tot animatiezenders. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het gebruik van internet. Supersnelle verbindingen zijn erg fijn, maar wanneer je ervoor kiest om vooral je internetverbinding te gebruiken voor email en Facebook, dan heb je niet veel snelheid nodig.

(Terug naar boven)


Mobiel bellen, een vaste telefoon – of allebei?

Wanneer je verhuist, zal een provider vaak een optie voor een vaste telefoonlijn aanbieden. Dit kan erg handig zijn, vooral omdat hier vaak goedkope tarieven aan zijn verbonden. Maar het is belangrijk om af te wegen of hier wel een echte behoefte voor is.

Als je namelijk het meest belt – en gebeld wordt – op een mobiele telefoon, dan kan een vaste lijn overbodig zijn. Dat betekent vervolgens wel dat je genoeg belminuten op je mobiele aansluiting moet hebben, eventueel in combinatie met internettoegang. Ook hier heb je weer verschillende keuzes voor, met name voor de hoeveelheid data die je mobiel gaat gebruiken.

Hoewel je thuis het beste een mobiele telefoon kan gebruiken via een wifiverbinding, ben je buitenshuis natuurlijk afhankelijk van 3G of 4G internet. Aan jouw gebruik kan je vervolgens zien welke snelheid te moet nemen.

(Terug naar boven)


Neem een pakket om extra te besparen op internet, TV en bellen

Gelukkig hoef je niet tientallen aanbieders af te lopen voor alle losse aansluitingen. Tegenwoordig zijn er vele opties om een alles-in-een pakket af te sluiten. Meestal hebben deze pakketten een combinatie on te besparen op internet, TV en bellen via een vaste telefoonlijn.

Soms kan hier zelfs nog een mobiel telefoonabonnement bij. Je kan vaak een licht, middelzwaar of uitgebreid pakket nemen voor alle aansluitingen. Kijk nogmaals naar je verbruik voordat je een keuze maakt. Ook is het altijd een goed idee om een flexibel pakket te nemen. Vooral voor mobiele telefoons kan het gebruik weleens per maand wisselen. Wanneer je dan over een abonnement heengaat, wordt er vaak een hoog bedrag per minuut of MB berekend. In een flexibel abonnement kan je echter een extra bundel toevoegen, zodat de kosten niet de spuigaten uitlopen.

(Terug naar boven)


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *