E.on stopt met kolenenergie

EON logo

E.on, de grootste energieleverancier in Duitsland neemt volledig afstand van zijn gas- en kolencentrales. De centrales worden overgedragen aan een andere, nieuwe onderneming die ook de centrales van E.on in Nederland overneemt. Het energiebedrijf gaat zich vanaf heden vooral richten op hernieuwbare energie.


Inhoud van dit artikel


Koersdaling

De afsplitsing van de kolencentrales heeft geresulteerd in een aanzienlijke koersdaling voor E.on op de beurs.

Ook met de andere grote energiebedrijven, het Zweedse Vattenfall (waar Nuon onder valt), Essent en het Franse Engie, gaat het financieel gezien niet goed. De bedrijven hebben vele miljarden euro’s moeten afschrijven, omdat de centrales die ze in beheer hebben steeds minder waard worden vanwege de lage elektriciteitsprijzen en overcapaciteit.

(Terug naar boven)


Steeds meer duurzame energie

Doordat het aandeel duurzame energie de komende tijd verder zal stijgen, is de kans groot dat toekomstige kolen- en gascentrales alleen nodig zijn als er tijdelijk niet genoeg zonne- of windenergie beschikbaar is.

(Terug naar boven)


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *