250 euro terug op aanschaf duurzame houtkachel

250 euro terug op aanschaf duurzame houtkachel

Leveranciers en installateurs van duurzame houtkachels en open haarden kunnen hun klanten 250 euro teruggave op de aanschaf toezeggen dankzij de stimuleringsregeling van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche.


Inhoud van dit artikel


Stimuleringsregeling voor duurzame houtkachels

Particulieren en bedrijven die een duurzame houtkachel kopen, kunnen een deel van het aankoop- en installatiebedrag terugkrijgen door gebruik te maken van de Stimuleringsregeling Duurzame Houtstook (SDH).

(Terug naar boven)


Duurzame houtkachels

De Nederlandse overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Moderne kachels verbranden hout op een veel hogere temperatuur en het hout verbrandt volledig. Het rendement ligt daardoor rond de 80% en de schoorsteen rookt bij goed stookgedrag nauwelijks. In Nederland zijn er nog steeds ca. 645.000 verouderde open haarden. Een bestaande open haard renoveren en upgraden is in vrijwel elke situatie eenvoudig te doen. Daarvoor zijn zeer goede oplossingen beschikbaar. Het rendement gaat dan van 15-20 procent naar 65-85 procent.’

(Terug naar boven)


Stimuleringsregeling beloont duurzame stoker

Met deze nieuwe regeling wil de NHK particuliere en zakelijke gebruikers die doordacht en verantwoord hout gaan stoken financieel stimuleren met een bedrag van 250 euro, dat ze terugkrijgen op de verkoopprijs van de duurzame houtkachel. Voorwaarde is dat het toestel voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en de aansluiting naar buiten worden geïnstalleerd door een DE-erkende installateur (DE staat hierin voor Duurzame Energie).

Ook een stookinstructie is verplicht om in aanmerking te komen voor de stimuleringsbijdrage. Deelnemende bedrijven zijn te vinden in de landelijke database van QBISnl. In dit kwaliteitsregister staan alle gekwalificeerde installateurs en installatiebedrijven in de (duurzame) bouw- en installatiesector. De regeling loopt tot en met 1 mei 2016. Alle informatie hierover staat op Stimuleringhoutstook.nl.


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *