Ook UPC wil internetmodem als wifi-hotspot inzetten

Ook UPC wil mobiel internet aanbieden via de modems van internetklanten. Deze modems zouden dan ingezet worden als wifi-hotspots.


Inhoud van dit artikel


Uitrol in eerste helft van 2013

Dat bevestigt Maaike Scholten, woordvoerder van UPC, desgevraagd tegenover NU.nl naar aanleiding van een bericht van Emerce.
Het bedrijf is momenteel de mogelijkheden aan het onderzoek en stelt de functionaliteit in de eerste helft van 2013 te willen uitrollen.

(Terug naar boven)


Test Ziggo

Door het openstellen van modems kunnen anderen klanten gebruikmaken van het signaal met bijvoorbeeld hun smartphone. Het thuisnetwerk blijft altijd van het nieuwe signaal gescheiden en zal volgens UPC geen hinder van de extra gebruikers ondervinden.
Ziggo hanteert dezelfde aanpak en voert momenteel een test uit in Groningen. UPC laat weten met interesse naar de test te kijken.
Bij Ziggo kunnen alleen klanten die zelf hun modem beschikbaar stellen gebruikmaken van de wifi-hotspots. Of dat bij UPC ook zo is en of de openstelling optioneel is, is niet bekend. Scholten kon verder geen details bekendmaken.

(Terug naar boven)


Online postcodecheck

Op zoek naar een nieuwe internetaanbieder? Doe dan eens een onafhankelijke postcodecheck en kijk welke aanbieder voor u het beste aanbod heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *