Ziggo maakt hotspots van alle Groningse modems

Ziggo breidt een test met wifi-hotspots via persoonlijke modems uit. Halverwege november zullen 18.000 Ziggo-klanten in Groningen hun modem kunnen inzetten als hotspot. Daarmee wordt Groningen de stad met de hoogste wifidichtheid van Nederland, voorspelt Ziggo.


Inhoud van dit artikel


Kostenloos voor klanten

Ziggo kondigde in juli al aan modems van klanten te willen inzetten als hotspots. Alle andere klanten van het bedrijf kunnen deze dan kostenloos gebruiken.
Vanaf 1 november worden 10.000 modems omgezet in hotspots. Op 14 november wordt dat uitgebreid tot 18.000. Modems worden automatisch omgezet tot hotspots. Als klanten dat niet willen, kan de functie worden uitgezet. Ziggo zegt te hopen op 2000 actieve deelnemers aan de test.

(Terug naar boven)


Veiligheid

In een aantal Groningse wijken is al een kleinschalige test uitgevoerd. Die is volgens Ziggo goed verlopen. Er was altijd binnen een afstand van 30 meter wifi-bereik.
Ook lopend en fietsend deed de verbinding het nog goed, maar met hogere snelheden niet meer.
Om veiligheidsredenen blijft het verkeer van de modemeigenaar en de openbare gebruiker altijd gescheiden. Gebruik door voorbijgangers zal de internetsnelheid van de privégebruiker ook niet beïnvloeden.

(Terug naar boven)


Online postcodecheck

Op zoek naar een nieuwe internetaanbieder? Doe dan eens een onafhankelijke postcodecheck en kijk welke aanbieder voor u het beste aanbod heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *