Kwart Nederlanders verspillen ‘s nachts energie

Uit onderzoek van de Tilburgse universiteit is gebleken dat een kwart van de Nederlands ‘s nachts de ketel net zo hoog heeft staan als overdag.

Vooral jongeren

Hoogleraar Dirk Brounen geeft aan dat het vooral jongeren zijn die op deze manier energie verspillen. Ook mensen die in andere zaken slordig zijn (door bijvoorbeeld veel benzine te gebruiken door hard te rijden) springen onzorgvuldig om het gebruik van de verwarming, aldus de onderzoeker.

100 euro besparen op energierekening

Als men de thermostaat in de nachtelijke uren lager zet, kan al gauw 11 procent op de gasrekening worden bespaard. Dat komt gemiddeld gezien neer op ongeveer 100 euro per huishouden per jaar.

Warme truiendag

Door gebruik te maken van een zogenaamde slimme thermostaat kunnen de energiekosten beperkt worden.
Om meer bewustzijn te creëren voor het gebruik van energie en de besparing op energie, organiseert Het Klimaatverbond vandaag (10 februari 2012) de warme truiendag.

Besparen zonder kou te lijden?

U kunt door over te stappen van energieleverancier ook een flinke kostenbesparing realiseren zonder de verwarming lager te hoeven zetten. Vergelijk de tarieven die de verschillende energie bedrijven hanteren met de handige online energie vergelijker.

Het beste is uiteraard om zowel te veranderen van energieleverancier, zodat u minder betaalt voor gas, en daarnaast ook de verwarming verstandig te gebruiken, zo bespaart u dubbel op uw stookkosten.