Hoe lang gaat een LED lamp mee?

Hoe lang gaat een LED lamp mee?

Is het voor je onduidelijk waar je op moet letten om de levensduur van een LED lamp te bepalen? LED lampen gaan over het algemeen een stuk langer mee dan traditionele verlichting. Om deze reden heb je ook minder kosten omdat je de lampen niet zo vaak meer hoeft te vervangen. Er zijn een aantal eigenschappen van LED lampen waar je op kunt letten om te weten hoe lang een LED lamp mee gaat. Let op: de levensduur van een LED lamp is afhankelijk van het type lamp en de leverancier.

LED lampen gaan langer mee om een aantal redenen, zo is de warmte die van een LED lamp af komt als deze aan staat veel minder dan van traditionele lampen. Hierdoor is de kans dat een LED doorbrandt vele malen lager. Een LED lamp kan ook beter tegen schokken en invloeden van buitenaf, de gebruikte electronica in de LED lamp zorgt ervoor dat de lamp veel langer mee gaan. Er bestaan zelfs waterdichte LED lampen!

De meeste LED lampen hebben een maximale levensduur van 50.000 uur. Gemiddeld genomen gaat een LED lamp 35.000 uren mee. Er kan dus verschil zitten tussen LED lampen die tussen de 20.000 en 60.000 branduren mee gaan. Let dus op het volgende:

  1. Aantal branduren
  2. Schakelcycli
  3. Garantie van de fabrikant

Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.