Wat zijn transportkosten?

Wat zijn transportkosten?

Stroom en gas dat je ontvangt komt binnen via een netwerk. Dit netwerk bestaat onder andere uit heel veel kabels en buizen. Deze kabels en buizen zijn nodig voor het vervoer van het gas en de energie. De transportkosten betaal je als vergoeding voor het gebruik van het netwerk, alsmede het onderhoud en aansluiting naar je woning op het netwerk. De transportkosten worden door de netbeheerder van je regio in rekening gebracht. Het is sinds 1 augustus 2013 dat de transportkosten niet meer apart vermeld staan, maar als onderdeel van de energiefactuur.


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.