Keramisch koken verschilt met het koken op gas of inductie. Je hebt voor het keramisch koken speciale pannen nodig. De keramische kookplaat wordt verwarmd door metalen spiralen. Keramisch koken is vrij duur en de meterkast zal moeten worden aangepast om aparte groepen te kunnen plaatsen.
Pannen die al eerder op gas gebruikt zijn, zullen in de meeste gevallen niet meer geschikt zijn om mee te koken op een keramische plaat. Dit komt doordat de pannen wat zijn gaan vervormen, waardoor de warmteverdeling van de keramische kookplaat niet meer optimaal verloopt.
Voordelen van het koken op een keramische kookplaat:
- Het is veiliger dan koken op gas
- De keramische plaat is heel makkelijk schoon te maken.
Het koken op een keramische kookplaat heeft ook een aantal nadelen, waaronder:
- Er zijn speciale pannen voor nodig.
- De keramische kookplaat blijft na gebruik vrij lang warm.
- Op een keramische kookplaat wordt de gehele plaat verwarmd waardoor er veel meer energie verloren gaat dan bij een inductiekookplaat.
- Het is een hele andere manier van koken.
Online vergelijking
Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.