Wat is sluipverbruik?

Wat is sluipverbruik?

Sluipverbruik is het gebruik van elektriciteit door apparaten zonder voordeel. Kijk maar eens rond bij je thuis, hoeveel apparaten staan er stand-by? Bij veel apparaten is het duidelijk zichtbaar dat deze in stand-by stand staat, meestal met behulp van een kleine LED-lamp.

Deze apparaten blijven de hele dag lang een klein beetje stroom gebruiken. Je kunt sluipverbruik heel makkelijk voorkomen door de stekker van deze apparaten uit het stopcontact te halen. Echter is het bij sommige apparaten wel handig om deze op stand-by te laten staan, zoals een oven of deurbel. Bepaal zelf welke apparaten niet perse de hele dag op stand-by hoeven te staan.


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.