Wat is pre-paid energie?

Wat is pre-paid energie?

Dit is een redelijk nieuwe manier om energie af te nemen, door op voorhand te bepalen hoeveel gas en elektriciteit je denkt nodig te hebben. Je zult automatisch een bericht ontvangen zodra het energietegoed op begint te raken. Je krijgt dan de keuze om weer op te waarderen, deze vorm van energiecontracten worden steeds populairder en er zijn steeds meer energieleveranciers die pre-paid energie aan bieden.

Je hebt een slimme meter nodig als je gebruik wil maken van pre-paid energie. De leverancier van de pre-paid energie moet namelijk op afstand de meterstanden kunnen uitlezen om te bepalen of het tegoed nog voldoende is. Eind 2018 moeten alle analoge meters in Nederland vervangen worden door slimme meters. Je kunt op de website van je gemeente controleren wanneer je van de netbeheerder de mogelijkheid krijgt om de analoge meter om te ruilen voor een digitale, ofwel slimme meter.

Met een pre-paid energie abonnement is het niet meer nodig om meterstanden door te geven, of een jaarafrekening te ontvangen. Je komt op deze manier niet meer voor verassingen te staan!


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.