Wat is een IK-waarde?

Wat is een IK-waarde?

De definitie van een IK-waarde staat voor de mate van slagvastheid van een armatuur. Hiermee wordt bedoeld in wat voor mate een armatuur tegen mechanische schokken bestemd is. IK-waardes worden aangeduid op een schaal van 0 tot 10, waar 0 voor weinig weerstand en 10 voor veel weerstand bij schokken staat. Onderstaande lijst toont de meest voorkomende IK-waardes:

  • IK 02 Weerstand tegen schokken van 0,2 Joule. Dit is een standaard slagvastheid van bijvoorbeeld een open armatuur.
  • IK 04 Weerstand tegen schokken van 0,5 Joule. Dit is een standaardplus slagvastheid van bijvoorbeeld een standaard armatuur met een versterkt optisch systeem.
  • IK 07 Weerstand tegen schokken van 2 Joule. Dit is een versterkt armatuur van bijvoorbeeld een standaard armatuur met een raster.
  • IK 08 Weerstand tegen schokken van 5 Joule. Dit is een vandalismebeschermend armatuur. Bijvoorbeeld een gesloten armatuur met policarbonaat of glazen kap.
  • IK 10 Weerstand tegen schokken van 20 Joule. Dit is een Vandalismebestendig armatuur, bijvoorbeeld een gesloten armatuur.

Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.