Wat is een energiecontract?

Wat is een energiecontract?

Iedere afnemer met een energiecontract voor levering van gas en/of elektriciteit heeft een energiecontract. Er zijn 2 soorten energiecontracten, namelijk een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd.

De definitie van onbepaalde tijd wil zeggen dat je op elk moment kunt opzeggen, meestal met een maand opzegtermijn. Je zit dus nergens “aan vast”. De trend van mensen met een energiecontract voor een onbepaalde tijd is dat zij meestal variabele tarieven hebben. Variabele tarieven wijzigigen normaal gesproken 2 maal per jaar.

Een energiecontract voor bepaalde tijd wil zeggen dat er binnen de afgesproken periode geen ruimte is voor opzegging. Het voordeel van deze vorm is dat de energieleverancier een scherp tarief beschikbaar heeft gesteld. Een contract voor bepaalde tijd gaat in de meeste gevallen samen met vaste tarieven die gedurende looptijd vast liggen.


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.