Wat is de energiemarkt?

Wat is de energiemarkt?

Je hebt tegenwoordig keuze uit veel verschillende energieleveranciers. Op dit moment van schrijven zijn er meer dan 20 energieleveranciers in Nederland te vinden. Elke energieleverancier wil zich onderscheiden in kwaliteit, prijs, aanbod en diensten. Je hebt als consument de vrijheid om een keuze te maken welke energieleverancier er bij jou thuis gas en/of stroom gaat leveren. Het is belangrijk om je eerst goed te oriënteren op de energiemarkt alvorens een keuze te maken.

In 2004 is de energiemarkt door de overheid vrijgegeven, dit heet ook wel geliberaliseerd. Op een vrije energiemarkt kunnen consumenten zelf bepalen bij welke energieleverancier zij een contract afnemen. De reden van de liberalisering van de energiemarkt is om concurrentie tussen energieleveranciers te stimuleren.


Online vergelijking

Wil je ook switchen naar een nieuwe energieleverancier? Maak dan een vergelijking met onze online vergelijker en kijk bij welke energieleverancier jij de hoogste besparing kunt realiseren.