Gebruik Ziggo Hotspots wordt gratis

Klanten van Ziggo kunnen in de toekomst gratis gebruik gaan maken van Ziggo Hotspots, waarbij modems en routers ingezet worden als wifi-hotspot.


Inhoud van dit artikel

Dat laat de provider aan Tweakers.net weten. Het initiatief werd laatst al op kleine schaal getest in Groningen en die proef wordt binnenkort uitgebreid.

(Terug naar boven)


Hotspots

Ziggo Hotspots houdt in dat klanten van Ziggo hun router of modem openbaar beschikbaar maken voor andere Ziggoklanten. Zij kunnen het signaal dan gebruiken als wifi-hotspot. Het verkeer blijft vanwege veiligheidsoverwegingen wel gescheiden van het netwerkverkeer van de gebruiker zelf. Ook zal de snelheid van het internet niet beperkt worden.

(Terug naar boven)


De dienst in 2014

De dienst moet in 2014 in heel Nederland beschikbaar zijn en zal dan gratis te gebruiken zijn voor alle klanten die hun eigen modem als hotspot aanbieden.
Het bieden van wifi-hotspots is een goedkoop alternatief voor het bouwen van een echt eigen netwerk om te concurreren met KPN, T-Mobile en Vodafone. Ziggo werkt voorlopig met laatstgenoemde provider samen om de gaten in het eigen netwerk te dichten.

(Terug naar boven)


Online postcodecheck

Op zoek naar een nieuwe internetaanbieder? Doe dan eens een onafhankelijke postcodecheck en kijk welke aanbieder voor u het beste aanbod heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *